Introductie

Bas Timmermans Metaal, dat ben ik. 

Al op de basisschool wist ik dat ik in 'de metaalbewerking' wilde werken. 
Vooral door mijn vader, wiens hobby het was. Het duurde tot 2004 voordat ik voor mezelf begon. In
de tussentijd heb ik er hard aan gewerkt dit doel te bereiken. 

Direct na de lagere school ben ik met LTS Mechanische Techniek begonnen, waar ik de beginselen van het vak leerde. Zoals: draaien, frezen, lassen, bankwerken (zagen, vijlen), enz. 

Daarna ging ik verder op de MTS met Werktuigbouwkunde.  Daar specialiseerde ik me, naast het bewerken van metaal, in industrieel ontwerpen. Alle producten die ik maak, of die u wenst, kan ik dus ook uittekenen. Bij Werkmethode  schrijf ik er meer over. 

Nu ik wist hoe ik iets moest maken, vond ik het belangrijk om te weten hoe je 'de zaken' er omheen goed organiseert. Daarom ben ik Technische Bedrijfskunde (HBO) gaan doen. In 2004 studeerde ik af en ben ik met BTM gestart. Tijdens al mijn opleidingen, en eigenlijk vanaf de lagere school, heb ik de nodige uren werkervaring opgedaan. Alleen en samen met mijn vader.

Vakkennis is cruciaal. Liefde voor het vak is echter het allerbelangrijkste. 
Daarom heb ik na mijn opleidingen nog een aantal cursussen gevolgd die ik vooral leuk vond, waaronder de opleiding Smeden. Ik heb de volgende gevolgd: Basisvaardigheden Smeden en Hang- en Sluitwerk Smeden 1 en 2. 
Lees daarover meer bij Smeden.


Kijk ook eens bij:
Visie
Geschiedenis

Producten