Werkmethode

Hoe maak ik van uw idee een mooi produkt? Daarvoor doorloop ik met u, in de regel, de volgende stappen:

Uw vraag (idee)
Begroting
Fabricage
Behandeling
Afleveren

Uw vraag
Misschien heeft u zelf een kant-en-klaar ontwerp, een voorbeeld dat nagemaakt moet worden, of slechts een globaal idee; in alle gevallen verwerk ik uw vraag tot een plan. Daarin bekijk ik of de vraag uitvoerbaar is, en of ik het beste resultaat tegen een betaalbare prijs kan maken. Om u een indruk te geven van alle mogelijkheden verwijs ik naar Producten.

Begroting
De begroting bestaat uit een ontwerp waarin ik met een duidelijke schets weergeef hoe het eindresultaat eruit kan zien. De kosten breng ik daarbij overzichtelijk in kaart. Indien nodig, pas ik een en ander aan en bereken ik de prijs opnieuw. Als de begroting is vastgesteld, ga ik aan de slag. Meestal zorg ik voor een compleet produkt en werk het geheel af tot het gewenste eindresultaat is bereikt. Hiervoor werk ik nauw samen met diverse toeleveranciers.

Fabricage
Nadat het ontwerp is overeen gekomen, bestel ik de benodigde materialen en ga ik aan de slag. De werkplaats is universeel ingericht waardoor ik een breed scala aan producten kan produceren, in verschillende hoeveelheden. Ik verwerk niet alleen staal, maar bewerk en las ook roestvrijstaal, aluminium en gietijzer. Overigens behoort ook smeden (zie Smeden) tot de mogelijkheden.

Behandeling
Veel producten moeten roestwerend behandeld worden. Dit laat ik op de volgende manieren doen:
_ Thermisch verzinken, waarbij het produkt in een bad met zink wordt gedompeld.
_ Schooperen, waarbij een zinklaag op het produkt wordt gespoten (vlamspuiten).

Daarnaast kan ik producten in iedere gewenste kleur laten spuiten (natlakken) of poedercoaten. Om een kleur te kiezen heb ik een kleurenwaaier die alle mogelijke (RAL) kleuren weergeeft. Indien gewenst, vraag ik een monster aan.

Roestvaststaal kan op de volgende manieren nabewerkt worden:
_ Glasparelstralen
_ Borstelen
_ Slijpen

Afleveren
Als het produkt klaar is, lever ik het af of plaats ik het. Bij de montage van producten zorg ik er natuurlijk voor dat dit zonder beschadigingen gebeurt. Als afwerking loop ik alles goed na, bekijk of het werkt en leg een en ander aan u uit.

Mocht er iets voorvallen met het produkt, dan probeer ik dat zo snel mogelijk weer in orde te maken.

Producten